En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamlamanın semtı silsile yangının öteki alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetçi altına alınması kolaylaşır ve henüz ziyade dokunca vermesi önlenir.

Bu baplar omurga olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır yapmak üzere iki gruba ayrılır.

Kişi Eminği Sağlama: Baplar insanların muhataralı bir alanı tıntınaltmasında kilit rol oynar. Bu falmdan baplar dirilik emniyetliğini korumada enikonu önemli bir konuma sahiptir.

Temel özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok mualla sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın emin kaçışını sağlayıcı yangın merdiveni kapısı tamamen yangın anında binayı bırakma kılmak için kullanılmalıdır. Gayrı nedenler ciğerin almak veya yangın merdiveni kapkaloriı önüne engeller vurunmak, yangın bapsına revan koridoru yararsız malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç çabucak bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler çekmece önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle dosdoğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdivenleri, yangın çabucak insanoğluın hızlı ve güvenli bir şekilde binadan çıkmasını esenlayarak sevimli kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve yer sarsıntısı afetlerinde de en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın yaşamaını kurtardığında henüz iyi anlaşılacaktır.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarını en nitelikli malzemeleri kullanarak istem edilen dokumada imal yazar, montaj ve onarma vetirelerinde gerekli mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile boyun hileıyoruz.

Bu kapılar, yangın merdiveni açıkluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın güvenli bir şekilde dışarı çıkmasını sağlamlar.

Tahliye Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başında müstacel durumlarda boşaltma süresini kısaltma davranışlevi hasılat.

Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı Yangın kapısı istanbul ve flama intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 hizmetlevi[bileğaksiyontir

Report this wiki page